Viisi syytä valita verkkosivuston alustaksi WordPress - Mainostoimisto Hurraa
Mainostoimisto Hurraan blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

Viisi syytä valita verkkosivuston alustaksi WordPress

Verkkosivuston alusta kannattaa valita huolella, sillä olet sen kanssa naimisissa hyvänkin aikaa. Mainostoimisto Hurraan ja Salskean yhteistyöllä syntyy toimivia WordPress-sivustoja. Miksi meidän valintamme on juuri WordPress? Syitä löytyy vaikka kuinka, mutta tässä viisi keskeisintä.

1. Pääset edullisesti alkuun

Moderni ja nopea verkkosivusto tarvitsee parhaan teknisen alustan sekä näyttävän ulkoasun, tähän WordPress on oivallinen ratkaisu, juuri siksi yli kolmasosa maailman suosituimmista verkkosivuista käyttää ilmaista WordPress julkaisujärjestelmää.

Avoimen lähdekoodin WordPress julkaisujärjestelmä on täysin ilmainen. Vaikka WordPress on ilmainen, vaatii se lisäksi muutamia palveluja, kuten verkkotunnuksen, nimipalvelimet ja verkkosivustopalvelimen, jotta toteutettu sivusto löytää tien asiakkaiden nettiselaimiin. Näiden hinta ja ominaisuudet voivat vaihdella paljonkin palveluntarjoajasta riippuen.

2. Naurettavan helppo käyttää

Alunperin blogialustaksi vuonna 2003 kehitetty WordPress on muotoutunut vuosien aikaan monipuoliseksi ja helppokäyttöiseksi julkaisualustaksi, joka on pitänyt kiinni käyttäjälähtöisyydestä, huolimatta siitä että ominaisuuksien kirjo on moninkymmenkertaistunut tänä aikana.

Sivuston kasvaessa laajaksi ja monipuoliseksi kokonaisuudeksi ei sen käytön tarvitse olla haastavaa, sillä taitava tekninen toteuttaja pitää sivuston hallinnan ja sisällön päivittämisen yksinkertaisena.

Kaiken lisäksi sivuston sisällön muokkaus tai uutisen lisäys on yksinkertaista vaikka tien päällä mobiililaitteella.

3. WordPress taipuu moneen

WordPress on erinomainen verkkosivuston julkaisualusta ensikertalaiselle yksinkertaisten nettisivujen pystyttämiseen. Vaatimusten kasvaessa WordPressistä saa taivuteltua, vaikka kuinka laajan ja monipuolisen verkkosivuston laajoille käyttäjäkunnille.

Oikein rakennettuna alunperin yksinkertaisena pystytetyn sivuston pystyy laajentamaan aina monipuoliseen verkkokauppaan saakka.

Koska WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin, yhteisö sen takana on hyvin laaja, johon harrastajat ja ammattilaiset kehittävät jatkuvasti alustaa paremmaksi ja laajentaa sen jo ennestään laajaa lisäosa- ja ulkoasukirjastoa. Yksinkertaisimmillaan sivuston ulkoasun muokkaus ja toimintojen lisääminen onnistuu helposti yhteisön kehittämien valmiiden ulkoasun teemojen ja sivustolle lisätoiminnallisuuksia tuovien lisäosien kanssa. On kuitenkin muistettava että lisäosat ja monet turhia ominaisuuksia sisältävät ulkoasut hidastavat sivustoa aina hieman, tämän vuoksi pitää tarkkaan punnita kannattaako asennus nopeuden kustannuksella.

4. Hakukoneoptimoitu

WordPress julkaisujärjestelmän koodi on puhdasta ja se on kirjoitettu hakurobotit huomioiden, joten tämä saa hakukoneet rakastamaan sitä. Tämän vuoksi WordPressillä toteutetut sivustot sijoittuvat lähtökohtaisesti korkeammalle hakutuloksissa kuin muut. Puhdas koodi on edellytys nopealle sivustolle ja nopeus on ensiarvoisen tärkeää hakutuloksissa menestymisen kannalta.

Hyvin rakennettua ja hakukoneoptimoitua alustaa on helppo laajentaa useiden erinomaisten lisäosien avulla. Näiden lisäosien avulla pääsee muokkaamaan kaikkia sivuston ominaisuuksia jotka ovat hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeitä.

5. Ylläpito ja tietoturva

WordPressiä pidetään nykyisin erittäin turvallisena alustana ja jonka havaitut haavoittuvuudet tulevat julki nopeasti – kiitos laajan yhteisön.

Koska maailman kaikista verkkosivuista kolmasosa käyttää WordPressiä alustanaan, on sillä toteutetut sivustot alttiita laajoille bottiverkkojen hyökkäyksille. Tämän vuoksi sivuston tietoturva- ja versiopäivitysten pitäminen ajantasalla on ensiarvoisen tärkeää.

Tietoturvan osalta WordPress ei eroa muista sisällönhallintajärjestelmistä juurikaan. Kuten aina, säännölliset varmuuskopiot, tietoturva- ja versiopäivitykset sekä sivuston valvonta ovat tärkeitä myös WordPress sivustoilla.

 

Ajatuksissa uudet verkkosivut? Mainostoimisto Hurraa suunnittelee sinulle toimivan käyttöliittymän, vetävän ulkoasun ja puhuttelevat sisällöt. Sivuston teknisestä toteutuksesta vastaa Salskea. Ota yhteyttä!

Salskea

Salskea

Salskea on erikoistunut räätälöityjen WordPress-kotisivujen toteutukseen. Palveluihin kuuluvat myös nettisivujen ylläpito, hakukoneoptimointi sekä Google Workspace sähköposti- ja pilvipalvelut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista