Viisi kovinta graafisen suunnittelun trendiä vuodelle 2020 - Mainostoimisto Hurraa
Mainostoimisto Hurraan Blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

Viisi kovinta graafisen suunnittelun trendiä vuodelle 2020

Vuosi 2020 on Pantonen mukaan klassisen sininen ja sitä kuvaavat ”calm, confidence and connection”. Mitä muuta kuuluu vuoteen 2020? Hurraan väki nostaa kärkeen seuraavat viisi trendiä.

1. Brändi-identiteetti

Pelkkä logo ei enää riitä, vaan yritys, tuote tai palvelu elää isompana. Tarvitaan koko visuaalinen ilme (typografia, värit, kuvat, muodot, viivat ja pinnat), kaikessa toistuva perusviesti sekä sopiva äänensävy.

Jotta brändi-identiteetti säilyisi yhtenäisenä ja aina tunnistettavana, se kootaan omaan käsikirjaansa. Meitä Hurraassa hurmasi Sitran huikean hieno brändikirja, joka on enemmän kuin kokoelma brändielementtejä ja tyylisääntöjä: ”Brändikirjamme on Sitran sisällä muhinut ja kumppaneidemme kanssa yhteistyön kautta kehittynyt opas erottuvaan, kuuluvaan ja inhimilliseen viestintään joka kykenee käsittelemään suomalaisen arjen ja koko maailman suurimpia haasteita, vajoamatta synkkyyteen.”

Lataa Sitran brändikirja ja ihastu

Logon sijaan kokonainen brändi-identiteetti ja brändikäsikirja


2.  Räväkkä ja rajoja rikkova street/punk

Vuonna 2020 näkyy tuhteja ja voimakkaita värejä sekä räväköitä ja erikoisia väriyhdistelmiä. Kuvamaailma on vahva ja rikas ja kaiken pohjana on tarkkaan harkittu epäsymmetrisyys. Valokuvia ja muuta kuvitusta yhdistellään villisti ja vapaasti.

Räväkkä ja raju street/punk


3. Tyylikäs ja kaunis art deco

Retroilu on vuonna 2020 pikemminkin vintagea: tyylikästä ja sofistikoitunutta art decoa. Punkin ja streetin räväköiden värien sijaan tässä tyylissä vallalla ovat murretut värit ja yleisilme on harmoninen ja kaunis. Tyyli ei ole kuitenkaan tylsää, vaan modernin ripauksen siihen tuo mm. epäsymmetrisyys ja kerrostukset.

Tyylikäs ja kaunis art deco


4. Metallista futurismia ja avaruudellisuutta

Metallista pintaa, nestemäisiä muotoja, päällekkäisyyksiä, kerrostumia, liukuja ja varjoja. Yleisilme on tummaa sinistä, mutta ei lainkaan synkkää. Mukana on valoa, hopeaa ja keltaista. Tämä puhuttelee etenkin verkossa.

Metallista futurismia ja avaruudellisuutta


5. Typot eivät ole laihdutuskuurilla

Isot ja lihavoidut kirjasimet jatkavat voittokulkuaan vuonna 2020: mitä isompaa, sen parempi! Välttämättä kirjaimet eivät edes mahdu kokonaan näytille eli puhutaan todellakin maksitypografiasta.

Raskaat fontit toimivat parhaiten yksinkertaisessa ympäristössä ja monesti kuvitus jätetäänkin vähemmälle tai kokonaan pois.

Lihavoidut fontit jatkavat voittokulkuaan

Vuodesta 2020 näyttää tulevan graafisen suunnittelun osalta ihastuttavan monipuolinen. Omaa brändiä rakentaessa ei kuitenkaan kannata katsoa pelkkiä trendejä. Selvitä oma identiteettisi ja kuvaile se graafiselle suunnittelijalle. Hän osaa pukea sen väreiksi ja muodoiksi – yrityksesi näköisiksi ja kestäviksi. Me Hurraassa autamme mielellämme myös sen identiteetin sanallistamisessa eli ota yhteyttä: mainostoimisto@hurraa.fi.

Mari Koivunen

Mari Koivunen

Pitkän linjan viestinnän ammattilainen, joka jaksaa innostua, innostaa ja intoutua. Sydäntä lähellä vaikuttava ja houkuttava sisällöntuotanto kanavasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista