Video osaksi markkinoinnin sisältöä - Mainostoimisto Hurraa
Mainostoimisto Hurraan Blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

Video osaksi markkinoinnin sisältöä

Mistä aloittaa videoiden tekeminen?

Ensinnä on oltava innostus ja näkemys. Taito karttuu matkan varrella, kun tietoa ja toteutusta etsii nälkäisesti. Ole päämäärätietoinen ja näe videollesi kohderyhmiä. Nyrkkisääntönä on yksi viesti yhdelle videolle.

 

Videomarkkinoinnin hallittu kokonaisuus

Strategia on poikaa aloitettaessa. Jaa videot maaleihin. Jokaisella videolla pitää olla yksi, tosiaan vain yksi tavoite. Jos lisää hamuat, harakoille menee. Kun videon viestistä on ajatus, kysy itseltäsi mitä sillä voidaan saavuttaa. Onko se tietoisuuden lisäämistä, kiinnostuksen ja harkinnan kasvattamista vai jotakin tavoiteltua toimintaa. Hyvässä videomarkkinoinnissa kaikki nämä osa-alueet saavat puheenvuoronsa. Fiksuimmillaan ne ovat tuotteen ostopolkuja eri vaiheissa.

 

Video eri kanaviin

Verkon suositukset videon kestosta eri kanaville ovat toissijaisia, kun mielessäsi on kirkkaana, mikä on videon tehtävä. Kohderyhmät liikkuvat verkon palveluissa päällekkäin. Tavoitekohderyhmän pakeille päästään kyllä, mutta joskus oikeita kanavia on useampi. Parhaassa lopputuloksessa on ensinnä napakaksi leikattuna kaikkein oleellisin. Toisena versiona pidempi, tavoitekohderyhmän mukaan fiilistelevä taltio. Näihin suunnitellut otokset otetaan kerralla, jolloin yhdellä iskulla saadaan monta kärpästä.

Sosiaaliseen mediaan tarkoitetun videon kiistaton etu on kohdennuskyky. Samaan ei verkkosivulle upotettu video pysty. Tarkalla kohdennuksella tuotetaan nappiin osuvaa markkinointia. Katsojamäärä on pienempi, mutta kontaktien laatu on parasta mahdollista. Tämä mahdollistaa revittelyn ja äärimmilleen vietyä vaikuttavuutta kohderyhmäsi maailmaa maalaten. Katsojakunta jakaa saman ideologian ja video voi saavuttaa nopeasti lisää vihkiytyneitä hengenheimolaisia.

Somekanavien videota voi mitata. Aseta rohkea tavoite, esim. tässä kuussa videon tulee kasvattaa verkkosivuillesi ajettua liikennettä niin ja niin paljon. Facebook-sivulla mitattava tavoite on esim. sitoutuneitten määrä. Jaot ovat hyvä kakkosmittari.

 

Lupa kasvaa ja kehittyä

Yrityksellesi sopivaa videon ilmaisumuotoa ja kanavaa voi joutua hakemaan. Tekemisen meiningissä pysytään, kun mietit valmiiksi kuukausittaisen tavoitteen. Jos videoita tehdään systemaattisesti ja suunniteltuna sarjana, päätä esitys- ja julkaisutiheys. Tästä rakentuu tulosta tuottava agenda. Seuraa tuloksia, aina voi parantaa.

Pidä yllä motivaatiota keräämällä ylös itseäsi ilahduttaneet videot Youtubessa, FB:n tai Instagramin aikajanalla, verkkosivuja unohtamatta. Kirjaa ylös mikä kolahti juuri sinuun. Saat hyödyllisen kokemusperäisen tietopankin erilaisten asioiden esitystavoista ja ideoista. Rohkea rokan syö!

Reija

Reija

Toimitusjohtaja, joka kiikaroi alati ympäristöään ja yllättyy luovuuden kaikista kukista. Tarkkailun kestosuosikkina on palvelukokemus, jossa vuorovaikutus pelaa ja brändin läsnäolo vakuuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista