Video osaksi markkinoinnin sisältöä
BLOGI | Bränditoimisto Hurraa.
Blogi | Bränditoimisto Hurraa.

Video osaksi markkinoinnin sisältöä

Video osaksi markkinoinnin sisältöä aina vain enemmän

Videoiden voittokulku ei ihmetytä. Onhan kyseessä elävä kuva, joka on viehättänyt ihmistä jo ammoisista ajoista. Kyseessä on vuorovaikutus ihmiseltä ihmiselle. Aina ei henkilöitä ole roolissa, mutta liikkuvan kuvan voima on uskomaton. Tässä on syy, miksi kannattaa suunnitella video osaksi markkinoinnin sisältöä.

Miten suunnitella yritykselle videoita? Ole päämäärätietoinen ja näe videollesi kohderyhmiä. Nyrkkisääntönä on yksi viesti yhdelle videolle.

Videomarkkinoinnin hallittu kokonaisuus

Strategia on poikaa aloitettaessa. Jaa videot maaleihin. Jokaisella videolla pitää olla yksi, tosiaan vain yksi tavoite. Jos lisää hamuat, harakoille menee. Kun videon viestistä on ajatus, kysy itseltäsi mitä sillä voidaan saavuttaa. Onko se tietoisuuden lisäämistä, kiinnostuksen ja harkinnan kasvattamista vai jotakin tavoiteltua toimintaa. Hyvässä videomarkkinoinnissa kaikki nämä osa-alueet saavat puheenvuoronsa. Fiksuimmillaan ne ovat tuotteen ostopolkuja eri vaiheissa.

Video eri kanaviin

Verkon suositukset videon kestosta eri kanaville ovat toissijaisia, kun mielessäsi on kirkkaana, mikä on videon tehtävä. Kohderyhmät liikkuvat verkon palveluissa päällekkäin. Tavoitekohderyhmän pakeille päästään kyllä, mutta joskus oikeita kanavia on useampi. Parhaassa lopputuloksessa on ensinnä napakaksi leikattuna kaikkein oleellisin. Toisena versiona pidempi, tavoitekohderyhmän mukaan fiilistelevä taltio. Näihin suunnitellut otokset otetaan kerralla, jolloin yhdellä iskulla saadaan monta kärpästä.

Sosiaaliseen mediaan tarkoitetun videon kiistaton etu on kohdennus. Samaan ei verkkosivulle upotettu video pysty. Tarkalla kohdennuksella tuotetaan nappiin osuvaa markkinointia. Katsojamäärä on pienempi, mutta kontaktien laatu on parasta mahdollista. Tämä mahdollistaa revittelyn ja äärimmilleen vietyä vaikuttavuutta kohderyhmäsi maailmaa maalaten. Katsojakunta jakaa saman ideologian ja video voi saavuttaa nopeasti lisää vihkiytyneitä hengenheimolaisia.

Lupa kasvaa ja kehittyä

Yrityksellesi sopivaa videon ilmaisumuotoa ja kanavaa voi joutua hakemaan. Tekemisen meiningissä pysytään, kun kertaat yhä uudelleen kenelle video on tarkoitettu ja mikä on sen tavoite. Jos videoita tehdään systemaattisesti ja suunniteltuna sarjana, päätä esitys- ja julkaisutiheys. Tästä rakentuu tulosta tuottava agenda. Seuraa tuloksia, sillä aina voi parantaa.

Pidä yllä motivaatiota keräämällä ylös itseäsi ilahduttaneet videot Youtubessa, FB:n tai Instagramin aikajanalla, verkkosivuja unohtamatta. Kirjaa ylös mikä kolahti juuri sinuun. Saat hyödyllisen kokemusperäisen tietopankin erilaisten asioiden esitystavoista ja ideoista. Rohkea rokan syö!

Reija

Haluan auttaa näkemään, mitä asiakasymmärrys voi brändisi kehittämiseksi tehdä. Ajattelutapa kokonaisuudessaan keikahtaa kohti parempaa! reija@hurraa.fi

Ole kuulolla brändin kaikista kulmista. Liity mukaan!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.