Valitse videon tyyli
BLOGI | Bränditoimisto Hurraa.
Blogi | Bränditoimisto Hurraa.

Valitse videon tyyli

Video voidaan valjastaa monen asian viestinviejäksi. Valitse videon tyyli, sillä puhuttelutapa ja esitysmuoto ylipäänsä ovat onnistuneen videoviestinnän ytimessä. Mitä ja miten pitää kertoa? Onko pääkohtia korostettavaksi vaikka graafiikan keinoin?

Ajankohtaisuus on verraton valtti. Päivitettävyydestä huolehditaan parhaiten, kun video koostuu klipeistä tai erilaisista osista, joissa muuttuvan datan paikka on ajateltu. Mikä tieto voi muuttua pian ja miten se on paras sijoittaa? 

Videon kesto määräytyy videon tehtävän mukaisesti. Ihan eri pituudesta puhutaan brändivideon (lyhyt) ja infovideon välillä. Jälkimmäisessä esim. uusi työntekijä perehdytetään talon tavoille (saa olla piiiitkä, muttei tylsä). Syntyykö imagosta jokin punainen lanka, joka seuraa kaikessa videokerronnassa mukana? Niin pitkissä, kuin lyhyissä.

Video on enemmän kuin pelkkä markkinointikanava. Se on myös viestintäkanava talon sisällä. Talon ulkopuolelle osoitettuna, se puhuu oikeaa kieltä oikealle kohderyhmälle. Millainen tehtävä videolla on? Puhuttelutapa ja tyyli valikoituvat sen mukaan. Tässä tärkeimpiä tyylilajeja:

 

Infovideo

Kertoo esim. työturvallisuudesta tärkeimmät tai perehdyttää uuden työntekijän talon tavoille. Ihmiseltä ihmiselle sanottuna ja jopa yhdistettynä infografiikkaan. Tehokas työpari esittämiseen.

Tuotevideo

Kertoo, houkuttaa, näyttää tai neuvoo mitä nerokasta tuotteessa on. Ostokokemuksella lisättynä oikein toimiva!

Palveluvideo

Esittelee lähes kädestä pitäen. Sanoja ja kuvan keinoja säästämättä. Palveluvideo voi avata referenssejä, kunhan pitäytyy pikemmin suosittelijan kuin mainostajan roolissa. 

Brändivideo

Fiilistelee, vie sfääreihin tai jämäköittää brändiä esimerkiksi vuosikatsauksessa.

Rekrytointivideo

Puhuttelee juuri sen arvomaailman henkilöä, jota positio odottaa. Tuleva työkaveri voi kertoa työn kuvasta ja  toivottaa tervetulleeksi omin sanoin.

Vaikuttajavideo

Haastattelee, tuo asiantuntijan näkökulmaa ja valottaa puolueettomasti. Asiallinen voi olla myös hauska!

Opetusvideo

Etenee kärsivällisesti askel askeleelta läpi luvatun prosessin. Youtube on näiden videoiden taivas. Tätä sisältöä on opittu hyvin käyttämään.

Jos mietit, miten sen nyt sanoisi, kannattaa kyllä pohtia. Vielä enemmän miettiä syntyvää kokonaisuutta. Videot voivat olla keskenään eri tehtävissä mutta silti riemukkaasti yrityksen brändin näköisiä. Jopa ohjaamassa mielikuvia uuteen. Me autamme!

Reija

Haluan auttaa näkemään, mitä asiakasymmärrys voi brändisi kehittämiseksi tehdä. Ajattelutapa kokonaisuudessaan keikahtaa kohti parempaa! reija@hurraa.fi

Ole kuulolla brändin kaikista kulmista. Liity mukaan!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.