Toimivan videon salaisuus - Mainostoimisto Hurraa
Mainostoimisto Hurraan blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

Toimivan videon salaisuus

Kaikki lähtee fokuksesta. Tehtävänä on kirkastaa, mitä halutaan. Vapaa dokumentointikin on ajattelun paikka, jotta tiedetään, mitä kuvataan ja millaista muistijälkeä tavoitellaan. Joskus toimivin video voi olla puhtaasti graafinen, jolloin vahvaa viestiä kyyditään brändin mukaisella grafiikalla.

Pituus ei ole toimivan videon mittari. Ei myöskään taitava kuvaus- tai editointityö. Toimiva video syntyy, kun maltetaan käydä läpi simppelit peruskysymykset.

 

1. Miksi video tehdään?

Tuotteen tai palvelun tunnettuus, myyntityö tai opastusvaiheet ovat hyviä syitä tehdä video. Brändäyksestä sopii puhua säännöllisesti. Yrityksessä kuin yrityksessä voidaan perehdyttää uusi työntekijä talon tavoille fiksulla Tervetuloa meille -videolla. Opasvideo esimerkiksi turvallisuuskäytännöistä on käsillä siinä missä puhelinkin, eli aina. Videon sisällön päivittäminen onnistuu tarvittavista kohdin, kun muuttujien paikka on suunniteltu.

 

2. Kenelle video suunnataan?

Halutuimmasta asiakkaasta on kyse. Valitun kohderyhmän ostovaiheet on hyvä määrittää. Onko video suunnattu täysin palvelusta tietämättömälle katsojalle vai sellaiselle, joka tunnistaa ongelmansa, mutta ei tiedä siihen ratkaisua? Halutaanko videolla päivittää mielikuvaa tai herätellä kokeilemaan? Mitä syvemmin tähän pureutuu, sitä isommin video tavoitteessaan toimii.

 

3. Missä kanavissa video esitetään?

Vastauksen saa miettimällä ykköskohderyhmää. Ajattelua laajentamalla voidaan kysyä, onko tässä aineksia toiseenkin videoon. Kenties kohtauksia sarjan rakenteeksi. Käyttökohteet löytyvät kyllä.

 

4. Mitä ainakin tulee jäädä mieleen?

Ydinviestin kirkastaminen on kuin veistä teroittaisi. Se, jolla on rohkeutta valita yksi ydinviesti tai kokonaisuuden pääviestit, on onnistumisen äärellä. Toimiva video rakentuu karsimalla epäolennainen pois.

 

5. Millainen on budjetti?

Hyvän ei tarvitse olla kallein. Jos sopivaa sisältöä on jo olemassa, syntyy säästöä. Ydinviesti voidaan kiteyttää tälle pohjalle ja tuoda sopivasti  tuoretta otetta mukaan. Edullisin ja toimiva video on siinä.

 

Kunnioita aina ensin tavoitetta ja sitten budjettia. Vesikirkas tavoite voidaan saavuttaa pienelläkin budjetilla, kun vaihdetaan kuvaustyö graafiseen ilmaisumuotoon.

Salaisuus on se, että peruskysymyksiin vastaamalla saadaan eväät kunnolliseen käsikirjoitukseen ja kuvaussuunnitelmaan. Tällöin ei kuvata tai editoida ylimääräistä, vaan tekemisellä on tarkoitus. Lopputuloksena on video, joka toimii. Kustannustehokkaasti.

Reija

Toimitusjohtaja, joka kiikaroi alati ympäristöään ja yllättyy luovuuden kaikista kukista. Tarkkailun kestosuosikkina on palvelukokemus, jossa vuorovaikutus pelaa ja brändin läsnäolo vakuuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista

Mainostoimisto Hurraa
Friisilän verstaat, Hulvelankatu 35, 21200 Raisio
mainostoimisto@hurraa.fi

Reija Heinonen, toimitusjohtaja, 050 362 3900
Tuire Laine, AD, 040 505 7246