Somekalenterivinkkejä huhti-kesäkuulle - Mainostoimisto Hurraa
Mainostoimisto Hurraan blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

Somekalenterivinkkejä huhti-kesäkuulle

Somekalenteri on sisällöntuottajan korvaamaton apuväline. Sen avulla suunnittelet sisältöjä pidemmällä aikavälillä, mutta pidät myös viikottaisen päivitystyön hyvin hanskassa.

Me autamme sinua somekalenterisi kanssa vinkkaamalla tulevien kuukausien tapahtumista ja juhlapäivistä, joiden ympärille idearikas somettaja voi kehittää omalle brändille sopivaa sisältöä.

 

Huhtikuussa aprillia, aforismeja ja Äiti Maa

Huhtikuun 1. eli aprillipäivä. Sopiiko teidän tyyliinne joku somepila? Jos oma hauskuus epäilyttää itseäkin, tämä kannattaa ehkä jättää väliin. Kuningasideat kannattaa ehdottamasti toteuttaa, mutta ketään ei saa loukata tai aiheuttaa mielipahaa.

Maailman terveyspäivää vietetään 7.4. ja teemana on tänä vuonna terveydenhoito kaikille, #HealthForAll.  Terveys on helppo linkittää alaan kuin alaan. Jos ei muuten, niin henkilökuntanne terveydestä huolehtimiseen.

Suomen kielen päivää eli Mikael Agricolan päivää vietetään 9.4. Poimisitteko päivään ABC-kirjasta oman kirjaimenne vai miten kunnioittaisitte äidinkieltämme?

Kääk! 13.4. on perjantai eli epäonnen päivä. Tarjoaisitko tälle päivälle ylimääräistä onnea epäonnen sijaan?

Suomen aforismipäivä on 18.4. Somekanavissanne julkaistaan varmaankin teidän oma aforisminne – vai lainaitteko sanat aforismin osaajilta: aforisti.blogspot.fi

Kiire on ehtimisen este.
Maija Paavolainen

Kansainvälinen Äiti Maan päivä on 22.4. Päivän teemana on tänä vuonna muovi. Voisitteko te olla mukana muuttamassa ihmisten suhtautumista muoviin? Olisiko tässä hyvä kohta kangaskassikampanjalle?

Meille Hurraassa, neljän koiran mainostoimistossa, tärkeä päivä on 24.4. eli valtakunnallinen Koiranpäivä. Päivän teemana on tänä vuonna yhdessä tekeminen ja teemalla halutaan muistuttaa yhdessä tekemisen mukanaan tuomasta hyvinvoinnista – niin koiralle kuin ihmisellekin.  Nyt kaikki toimistokoirat kehiin!

Huhtikuun lopussa on paljon säpinää. 28.4. on kansallinen veteraanipäivä, 29.4. on kansainvälinen tanssin päivä ja 30.4. kansainvälinen jazz-päivä. Jazz-diggarina tähän on pakko linkata yksi biisi:

 

 

Toukokuussa MM-lätkää ja Monsters

Vappu alkaa tietenkin jo huhtikuun puolella, mutta varsinainen päivä on 1.5. ja tänä vuonna se on tiistai. Ovatko opiskelijat teidän kohderyhmäänne? Entä työn orjat? Vai vilautatteko maailmalle omaa vappujuhlintaanne?

Vappuviikolla pääsevät käyntiin myös jääkiekon MM-kisat (4.–20.5). Onko teillä tarjota oheistoimintaa tai –tuotteita innokkaille lätkäfaneille? Ruokaa, juomaa, rauhoittavia hengitysharjoituksia? Vai laitatteko pystyyn lätkäveikkauksen?

Älä laihduta -päivää vietetään 6.5. Päivä puolustaa kehopositiivusuutta ja hyvää elämää eli nyt ei ehkä kannata lähteä yksinkertaistetulle ”tänään saa herkutella” -linjalle. Pikemminkin päivän aikana kannattaa nostaa esille hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä juttuja.

Miten menestyy Monsters? Se nähdään 8.–12.5. eli Euroviisu-huumaiset julkaisut on hyvä ajoittaa tälle välille. Jos tuotteenne tai palvelunne jollain tapaa liittyy voimaantumiseen ja omien pelkojen voittamiseen, tässä voisi olla hieno sauma. Tai jos tarjoatte petivaatteita: ”So tonight I’m making friends with all the creatures that are hiding there under my bed.”

Euroviisujen kanssa samalle viikolle asettuu Eurooppa-päivä 9.5. ja viikon päättää 13.5. äitienpäivä. Voisiko näistä äitienpäiväpäivitys olla jotain muuta kuin tylsä (anteeksi) toivotus hyvästä äitienpäivästä? Saisiko päivitykseen mukaan myös yrityksenne ajamat asiat ja arvot?

 

Kesäkuussa käsittelyyn vanhemmuus, futis ja jooga

Kesäkuun 1. päivä on kansainvälinen vanhemmuuden päivä. Miten te juhlitte ja juhlistatte vanhemmuutta? Entä miten huomioitte valmistuneet ja kesälomalle lähtevät? Koulut päättyvät 2.6.

Maailman ympäristöpäivä on 5.6. ja maailman merien päivä 8.6. Onko ilmastomuutos ja sen torjuminen teidän juttunne? Tai Itämeren tila? Ainakin kesäkuun alussa nämä aiheet olisivat ajankohtaisia.

Jalkapallon MM-kisat! Harvinaista herkkua eli vain joka neljäs vuosi ja se vuosi on nyt: 14.6.–15.7. Olkaa mukana huumassa. Tässä kohtaa kannattaa seurata myös kisojen pääsponsoreiden somekanavia. Yleensä sieltä löytyy huikeita juttuja ja paljon opittavaa.

Kansainvälinen joogapäivä on 21.6. Mihin asanaan te taivutte? Esittelettekö ihan oman, uuden venytyksen? Johdatteleeko se juuri sopivasti juhannukseen, jota juhlitaan tänä vuonna 22.6. alkaen?

Kesäkuu päättyy Sosiaalisen median päivään. Kyllä, sellainenkin päivä on ja sen kunniaksi voisitte vaikka vinkata some-kanavienne tärkeydestä ja kiittää niiden käyttäjiä. Vai olisiko se sopiva päivä lanseerata ihan uudenlainen some-näkyvyys?

 

Juuri teidän näköinen tulokulma

Juhlapäiviin ja tapahtumiin tulisi somettajan löytää aina omaleimainen näkökulmansa, sillä esimerkiksi pelkkä juhlapäivän toivotus on auttamattoman tylsä – vaikka ne useimmiten keräävätkin hyvin tykkäyksiä. Jos haluatte enemmän eli kommentteja ja jakoja, tulee myös sisällön olla enemmän: koskettavaa, merkityksellistä ja vaikuttavaa. Ideointi ei välttämättä ole ainakaan aluksi helppoa, mutta maksaa vaivan. Jos tuntuu ylivoimaiselta, kutsu apuun ulkopuoliset aivot. Tulemme mielellämme auttamaan!

sosiaalisen median sisältökalenteri

Mari Koivunen

Mari Koivunen

Pitkän linjan viestinnän ammattilainen, joka jaksaa innostua, innostaa ja intoutua. Sydäntä lähellä vaikuttava ja houkuttava sisällöntuotanto kanavasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista