Somekalenterivinkit heinäkuusta syyskuuhun - Bränditoimisto Hurraa
Asiaa ja vähän vierestä.
alt=””

Somekalenterivinkit heinäkuusta syyskuuhun

Somekalenteri on sisällöntuottajan korvaamaton apuväline. Sen avulla suunnittelet sisältöjä pidemmällä aikavälillä, mutta pidät myös viikoittaisen päivitystyön hyvin hanskassa.

Me autamme sinua somekalenterisi kanssa vinkkaamalla tulevien kuukausien tapahtumista ja juhlapäivistä, joiden ympärille idearikas somettaja voi kehittää omalle brändille sopivaa sisältöä.

Heinäkuussa vitsejä, emojia, ystävyyttä ja Eino Leinoa

Heinäkuu alkaa kansainvälisellä vitsipäivällä. Löytyisikö teiltä hyvä vitsi tai anekdootti brändistänne tai toimialaan liittyen? Minä turvaudun tässä kohtaa tunnetusti hauskaan ihmiseen eli Ismo Leikola ja suomalaisten small talk, s’il vous plaît:

Muovipussitonta päivää vietetään 3.7. eli siinäpä mainio hetki ottaa kantaa ja tuoda esille omia tekoja.

6.7. on somekalenterissa ruuhkaa, sillä silloin alkavat Asuntomessut, Ruisrock ja Savonlinnan opperajuhlat. Liippaavatko nämä läheltä teitä ja asiakaskuntaanne? Lisäksi tuolloin vietetään Eino Leinon päivää eli maailmalle voi heittää muutaman rivin runoa:

Se talo, min portilla kilpi on:
”Tässä talossa tehdään työtä”
Se talo on pyhä ja pelvoton
ja pelkää ei se yötä.
Työs olkoon se suurta tai pientä vaan,
kun vaan se työtä on oikeaa
ja kun sitä palkan et tähden tee!
Työ riemulla palkitsee.

Festarikausi jatkuu heinäkuussa 11.7. Seinäjoen Tangomarkkinoilla, 13.7. Ilosaarirockilla ja 14.7. Pori Jazzilla. Löytyykö näihin tulokulma teidän tuotteestanne tai palvelustanne? Heinäkuun 13. on muuten perjantai…

Heinäkuun puolessa välissä ratkeaa jalkapallon maailman mestari. (Meille) monille tuo on urheilun suurinta juhlaa – ja onhan näitä pelejä pelattu aika joukko 14.6. alkaen eli futikseen saisi rakennettua hienon kuukauden mittaisen somekaaren.

Maailman emoji-päivää vietetään 17.7. Onko teillä oma emoji tai voisitteko kertoa tarinan emojien avulla? Tähän olisi helppoa myös liittää joku kisa.

Jaakko heittää kylmän kiven 25.7. ja pari päivää myöhemmin eli 27.7. on sekä Unikeonpäivä että Juttele hississä -päivä. Olisiko tässä tilaisuus heittää hyvä omaan tuotteeseen liittyvä ”hissijuttelualoitus” vai löytyykö näkökulma ennemminkin aamu-unisuuden maailmasta?

Heinäkuun loppuun 30.7. mahtuu vielä kansainvälinen ystävyyden päivä – ja ystävyydestä on paljon ammennettavaa.

Elokuussa olutta, kissoja, kirjoja ja Suomen luonto

Elokuun ensimmäisenä skoolataan, sillä silloin on kansainvälinen oluen päivä. Me Hurraassa taidamme paljastaa silloin kukin lempioluemme…

Yleisurheilun EM-kisat kisataan 7.-12.8. ja samaan aikaan vietetään 8.8. kansainvälistä kissojen päivää ja 9.8. kirjojen ystävien päivää. Kissojen päivän kunniaksi on pakko jakaa kissavideo:

Elokuun 13. on vasenkätisten päivä. Miten siitä saisi teidän näköisenne somejutun?

25.8. vietetään Suomen luonnon päivää. Päivän merkitys kasvaa jatkuvasti ja nykyään se on myös liputuspäivä. Muista tägätä omat juttusi #luonnonpäivä.

Syyskuussa juhlitaan partaa, puita ja yrittäjyyttä

Syyskuun 1. lauantai on maailman partapäivä. Tarkempia ohjeita päivä viettoon löytyy osoitteesta https://worldbeardday.com.

Yrittäjyyttä juhlitaan 5.9. ja demokratiaa 15.9. Maailman kiitollisuuspäivää vietetään 21.9. ja autotonta päivää 22.9. Puun päivää juhlitaan Vesan päivänä 27.9.

Syyskuun lopussa päästään vielä viettämään maailman sydänpäivää 29.9. Sydänliiton Pukeudu punaiseen -kampanjaan on helppo lähteä kaikkien mukaan. Muista #pukeudunpunaiseen.

Teidän näköisenne tulokulma

Juhlapäiviin ja tapahtumiin tulisi somettajan löytää aina omaleimainen näkökulma. Pelkkä juhlapäivän toivotus on – anteeksi –  tylsä. Tykkäyksiä yleensä saa toivotuksillakin mutta kommentteja ja jakoja saa koskettavammalla ja merkityksellisemmällä sisällöllä. Sellaisen sisällön ideointi ei välttämättä ole helppoa, mutta luovuus kasvaa sitä ruokittaessa.

(Ja jos tuntuu ihan ylivoimaiselta, tulemme mielellämme auttamaan vaikka ideointi-worshopin kanssa.)

Katso myös aiemmat somekalenterivinkkimme:
Somekalenterivinkkejä huhti-kesäkuulle
Alkuvuoden kuumat somekalenterivinkit

Sosiaalisen median sisältökalenteriin vinkkejä

Reija

Haluan auttaa näkemään, mitä asiakasymmärrys voi brändisi kehittämiseksi tehdä. Ajattelutapa kokonaisuudessaan keikahtaa kohti parempaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.