Alkuvuoden kuumat somekalenterivinkit - Mainostoimisto Hurraa
Mainostoimisto Hurraan Blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

Alkuvuoden kuumat somekalenterivinkit

Somen sisällöntuottajana sinulla on mielessäsi kirkkaana somestrategianne, mutta suunnittelussa ja viikottaisessa toteutuksessa korvaamaton apua on somekalenteri. Me autamme sinua kalenterin kanssa vinkkaamalla tulevien kuukausien tapahtumista ja juhlapäivistä, joiden ympärille idearikas somettaja voi kehittää omalle brändille sopivaa sisältöä.

 

Tammikuu on kaiken uuden alku

Tammikuu on toivoa täynnä ja kaiken ihanan uuden aikaa. Lupauksia voi tehdä uudenvuoden jälkeenkin ja monien elämää koskevia juttuja ovat ainakin tipaton, terveellinen ruoka ja kuntoilun aloittaminen. Näistä teemoista löytyy loputtomasti uusia näkökulmia.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys on 17.-23.1. ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28.1. Löytyykö brändistänne presidentillistä vääntöä tai sisältöä vaalitaistoon?

Vuoden 2018 sota alkoi 27.1. tasan sata vuotta sitten. Tämä voi olla sisällöllisesti haastavampi, mutta eihän merkityksellisen sisällön laatimisen tarvitse aina olla helppoa.

 

Helmikuu täynnä urheilua

Helmikuun iso juttu ainakin perheille on talviloma. Turun seudulla se on viikolla 8 eli alkaa maanantaina 19.2. ja päättyy sunnuntaina 25.2. Onko teillä tarjota sisältöä lomaviikkoon?

Ennen hiihtolomaa on Runebergin päivä – ja tortut – maanantaina 5.2. ja laskiasitiistai  – ja pullat – 13.2. Leivonnaisten lisäksi sisältönä voisi olla kansallisrunoutta tai yhteistä lumiriehaa.

Saamelaisten kansallispäivää vietetään tiistaina 6.2. Olisiko silloin aika kantaa yhteiskuntavastuuta? Vai olisiko teillä näkökulmaa turvallisuuteen ja 112-päivään 11.2.?

Urheilua ei kannata somettajan unohtaa. Pyeongchangin talviolympialaiset alkavat 9.2. ja jatkuvat aina 25.2. saakka. Mikä runsaudensarvi! Valtavasti erilaisia lajeja, ihmisiä, maita – ja kaikki penkkiurheilijan tarpeet yli kahden viikon ajalla. Puhumattakaan sitten mahdollisista voitonhetkistä ja mitalikahveista.

Ystävänpäivää vietetään 14.2. Sitä voi viettää suomalaisittain ystävähengessä tai sitten muun maailman tapaan romanttisesti.

Romanttisuuden voisi venyttää myös kuukauden loppuun. Seuraava karkausvuosi on vasta vuonna 2020, mutta sen mahdollisuudellahan voi somevelho aina leikitellä. Sormuksia ja hamekankaita tarjolle myös normaalivuosina?

 

Maaliskuussa valo voittaa

Maailman luontopäivää vietetään lauantaina 3.3. ja Earth Hour on lauantaina 24.3. Miten nämä voidaan liittää teidän brändiinne? Vähän erilaista vihreyttä brändiin voi hakea myös Pyhän Patrickin päivästä pe 17.3.

Kansainvälinen naistenpäivä on to 8.3. ja tasa-arvon päivä eli Minnan Canthin päivä ma 19.3.

Kevätpäivän seisaus on ti 20.3. eli valo voittaa! Tästä täytyy jokaisen somettajan repiä jotain irti!

Pääsiäinen osuu tänä vuonna maalis-huhtikuun vaihteeseen ja kiirastorstai on 29.3. Uskonnollinen sisältö voi olla haastavaa, mutta pääsiäiseen kuuluu myös herkut, matkustelu, yhdessäolo ja tiput ja puput. Miten nämä voidaan liittää teidän brändiinne?

 

Ainutkertainen ja omaleimainen tulokulma

Juhlapäiviin ja tapahtumiin tulisi somettajan löytää aina oma persoonallinen näkökulmansa. Pelkkä juhlapäivän toivotus on auttamattoman tylsä eli siihen pitäisi löytää joku ainutkertainen ja omaleimainen, juuri teidän brändiinne istuva tulokulma. Silloin sisällöstä tulee oikeasti koskettavaa, merkityksellistä ja vaikuttavaa. Ei ehkä aina helppo nakki, mutta kannattaa yrittää. (Ja jos itseltä ei irtoa, autamme mielellämme ideoinnissa.)

 

Mari Koivunen

Mari Koivunen

Pitkän linjan viestinnän ammattilainen, joka jaksaa innostua, innostaa ja intoutua. Sydäntä lähellä vaikuttava ja houkuttava sisällöntuotanto kanavasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista