Ota käyttöön maksuton Google My Business (eli anna asiakkaittesi löytää yritystietosi) - Bränditoimisto Hurraa
Asiaa ja vähän vierestä.
alt=””

Ota käyttöön maksuton Google My Business (eli anna asiakkaittesi löytää yritystietosi)

Google on se paikka, josta asiakkaasi sinua etsivät. Iloksemme Google tarjoaa myös ilmaisia ominaisuuksia, joilla voit varmistaa yritystietojesi näkymisen Googlessa.

Ensikontakti yritykseesi

Avaa Google ja kirjoita joku hakusana. Hakutulosten alussa on ruutu, jossa on tietoa hakusanaasi vastaavia tuotteita tai palveluita tarjoavista paikallisista yrityksistä. Tee nyt sama haku oman yrityksesi nimellä. Haun viereen tuleva ruutu on asiakkaalle ensikontakti yritykseesi – ja itse asiassa nettisivuasikin tärkeämpi. Tästä asiakas löytää tietosi nopeasti. Jos siis tietosi on sinne lisätty.

Ruudun tietoja pääset itse hallitsemaan Google My Business -sivuston kautta. Voit lisätä yhteystietosi, aukioloajat ja yrityksen kuvauksen. Voit ladata myös kuvia, vastata asiakkaiden jättämiin arvosteluihin ja lisätä postauksia.

Yritystietosi ja kuvat kuntoon

Google My Business löytyy sivulta business.google.com. Google varmistaa, että sinä ja yritys kuulutte yhteen, minkä jälkeen pääset käsiksi varsinaiseen yritystietoon. Täytä kaikki tiedot ja muista lisätä myös yrityksen kuvaus. Tähän kaikkeen menee vain muutama minuutti.

Ensivaikutelman saat tehtyä vain kerran ja siinä olennaisia ovat kuvat. Älä jätä tätä hyödyntämättä, vaan lisää heti muutama kuvakin mukaan. Kuvien tulisi olla laadukkaita ja houkuttelevia ja niiden tulisi kuvata hyvin tuotteitasi tai palveluitasi.

Tiedot ja kuvat lisättyäsi voit piipahtaa Google My Business -etusivulla, mistä näet mielenkiintoisia tilastoja yritystietojesi näyttökerroista, hauista ja toiminnoista.

Pyydä asiakkailtasi arvosteluja

Yritystiedoista löytyy myös Arvostelut-kohta. Arviot herättävät luottamusta ja sen vuoksi niitä olisi hyvä olla muutama. Omia asiakkaita voi ihan suoraan pyytää jättämään arvion, mutta periaatteessa arvioinnin voi tehdä kuka tahansa. Kaikkiin arviointeihin kannattaa vastata jotain – etenkin huonoihin kannattaa kommentoida jotain. Hyvä esimerkki tästä on turkulainen musiikkikoulu Ääniräätäli, jonka yritystiedoista löytyy myös loistava esimerkki postauksien käytöstä.

Ääniräätälin Google My Business -arvostelut

Varoituksen sana täytynee kuitenkin sanoa. Google My Business on Googlen maksuton työkalu ja Google saattaa tuoda jotain tietoja yritystietoruutuun automaattisesti, esim. tekstiä Wikipediasta*. Kaikkea et pysty hallitsemaan, mutta hallitse sitä, minkä voit. Ja kerrankin maksutta!

*Ja seuraava kysymys sitten onkin, että onhan yrityksenne esitelty asianmukaisesti Wikipediassa? Me autamme mielellämme oikeansävyisen tekstin laatimisessa ja Wikipediaan lataamisessa.

Hyödynnä Google My Business

Reija

Haluan auttaa näkemään, mitä asiakasymmärrys voi brändisi kehittämiseksi tehdä. Ajattelutapa kokonaisuudessaan keikahtaa kohti parempaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.