Muistilista Facebook-arvonnan järjestämiseen - Mainostoimisto Hurraa
Mainostoimisto Hurraan blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

Muistilista Facebook-arvonnan järjestämiseen

Arvonta on suosittu Facebookin sisältömuoto. Se on helppo toteuttaa ja yleensä sillä saa mukavasti säpinää omalle sivulle.  Arvontaa miettiessä on kuitenkin hyvä muistaa, että Facebookilla on arvonnoille omat sääntönsä. Olemme koonneet nämä säännöt osaksi Facebook-arvontojen järjestäjän muistilistaa:

 

1. Kuka arvonnan järjestää?

Kuka arvonnan järjestää? Kerro se julkaisussasi selkeästi, vaikka omalla sivullasi olisitkin. Muista myös vapauttaa Facebook vastuusta lisäämällä julkaisuun teksti: ”Facebook ei ole osallisena arvontaan.”

 

2. Kenen kesken arvot?

Muista kertoa selkeästi, kenen kesken arvonta tehdään. Yleisimmin arvontoja järjestetään joko sivusi tai tapahtumasi tykkääjien kesken tai tiettyä julkaisua kommentoineiden kesken. Kommentoineiden kesken arvonta on suosittu tapa, sillä se tuo sivullesi Facebookin arvostamaa vuorovaikutusta – ja yleensä lisää myös arvontajulkaisusi maksutonta näkyvyyttä.

 

3. Miten arvontaan osallistutaan?

Arvontaan osallistumisessa paras tapa on pyytää osallistujia kommentoimaan jotain. Voit pyytää kuvailemaan tuotettasi, valitsemaan yhden kolmesta, kertomaan oman kokemuksen tms. Tässä kohtaa rajana on vain mielikuvitus – ja ne Facebookin säännöt, jotka kieltävät pari asiaa: osallistujia ei saa velvoittaa jakamaan julkaisua omalla tai kaverinsa aikajanalla ja osallistujia ei saa velvoittaa merkitsemään kavereitaan julkaisuun. Näistä jälkimmäistä kierretään usein niin, että kysytään kenen kanssa osallistuja jakaisi palkinnon. Tämä on ok, jos et velvoita merkitsemään henkilöä.

 

4. Milloin arvontaan voi osallistua?

Milloin arvontasi alkaa ja milloin se päättyy? Kerro päivämäärät tai jopa tarkemmat ajat, jos kyseessä on vaikka yhden päivän napakka arvonta. Kohteliasta olisi myös kertoa, milloin arvonta suoritetaan.

 

5. Mikä on palkinto?

Älä unohda kertoa, mitä olet arpomassa. Muista myös mainita palkinnon arvo.

 

6. Miten voittajaan otetaan yhteyttä?

Kerro, miten voittajaan otetaan yhteyttä. Jos olet pyytänyt osallistujia kommentoimaan jotain, kontaktointi on helpointa kommentin alla olevalla Viesti-painikkeella. Mieti myös, haluatko palkinnon lunastamiseen jonkun aikarajan. Voit vaikka mainita, että jos palkintoa ei lunasteta viikossa, se arvotaan uudestaan.

Facebook-arvontojen ideoiminen on mukavaa puuhaa ja ne ovat yleensä suosittua sisältöä. Jos tarvitset jeesiä, me Hurraassa autamme mielellämme ideoinnissa ja arvontojen sääntöjenmukaisessa toteutuksessa. Arpomisiin!

(Jos haluat lukea ne Facebookin säännöt, ne löytyvät täältä.)

Facebook-arvonnan muistilista

Mari Koivunen

Mari Koivunen

Pitkän linjan viestinnän ammattilainen, joka jaksaa innostua, innostaa ja intoutua. Sydäntä lähellä vaikuttava ja houkuttava sisällöntuotanto kanavasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista