Mistä Google tykkää? (Eli hakukoneoptimoinnista) - Mainostoimisto Hurraa
Mainostoimisto Hurraan Blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

Mistä Google tykkää? Korkeammalle hakutuloksissa!

Näkyvätkö verkkosivusi Google-haun ensimmäisellä sivulla? Harva jaksaa kauemmaksi selata, joten syytä olisi. Miten nettisivusi sitten saadaan Google-haussa hyviin asemiin? Kukaan ei voi antaa tuohon varmaa vastausta, sillä Googlen algoritmi on salainen ja muuttuu koko ajan. Joistain tekijöistä kuitenkin ollaan yleisesti samaa mieltä: näistä Google tykkää! Laita siis ainakin nämä kuntoon.

 

Sivuston pitää olla nopea

Google tykkää nopeasti latautuvista verkkosivuista. Miksi? Koska ne ovat käyttäjäystävällisiä.

(Testaa sivustosi nopeus: PageSpeed Insights)

 

Sivuston pitää toimia kännykällä

Google tykkää mobiilioptimoiduista nettisivuista. Miksi? Verkon liikenteestä koko ajan suurempi osuus on mobiilikäyttäjiä.

 

Sivustolta pitää löytyä oikeat avainsanat

Googlen toiminnan pohjana ovat avainsanat. Sinun tehtäväsi on selvittää oikeat avainsanat: ne, joilla käyttäjät hakevat Googlesta ja jotka löytyvät myös sinun sivuiltasi. Oikeilla avainsanoilla saat sivustollesi liikennettä, mutta saat ennen kaikkea kiinni juuri ne oikeat käyttäjät.

Avainsanojen tulee löytyä sivustollasi myös sen koodista, mm. otsikoista, kuvien nimistä ja alt-teksteistä ja sivujen metakuvauksesta.

(Avainsanoja selvittäessä hyvänä apuna on Googlen oma työkalu eli Google Adsin avainsanojen suunnittelija.)

 

Sivuston pitää olla kiinnostava

Google tykkää sivuista, joista käyttäjät tykkäävät. Tykkäämistä Google mittaa ajalla, joka käyttäjä sivustolla viipyy. Välitön poistuminen ei ole hyvä juttu eli käyttäjälle kannattaa tarjota aina uusi houkutteleva juttu, joka vielä kannattaa klikata. Sivuston kiinnostavuudesta kertoo myös se, kuinka paljon sillä on somejakoja.

 

Sivustolla pitää olla linkkejä

Linkkejä on sivuston sisäisiä, sivustolle johtavia ja sivustolta muualle johtavia. Google arvostaa näitä kaikkia, mutta etenkin kahta viimeistä eli niihin kannattaa panostaa. Mikä tahansa linkki ei kuitenkaan ole plussaa, vaan linkattavan sivun täytyy liittyä sinun sivustosi sisältöön jollain tapaa.

 

Ja mistä käyttäjät tykkäävät?

Googlen tykkäämien asioiden kuntoon laittaminen on hakukoneoptimointia. Sitä voi hioa loputtomiin. Viime kädessä tärkeintä nettisivuillasi on kuitenkin laadukas sisältö ja käyttäjäystävällisyys eli mm. selkeys ja nopeus. Niistä tykkäävät Googlen lisäksi myös sivustosi käyttäjät. Ne asiakkaat <3

P.S. Jos tarvitset apua hakukoneoptimointiin tai sivustosi sisältöjen kehittämiseen, autamme mielellämme. Ota yhteyttä: mari@hurraa.fi

Hakukoneoptimointi eli mistä Google tykkää

Mari Koivunen

Mari Koivunen

Pitkän linjan viestinnän ammattilainen, joka jaksaa innostua, innostaa ja intoutua. Sydäntä lähellä vaikuttava ja houkuttava sisällöntuotanto kanavasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista