Mahtailevaa maaliskuuta eli oma osaaminen isosti esille
Mainostoimisto Hurraan blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

Mahtaileva maaliskuuta eli kynttilät esille ja omakehu haisemaan

Omakehu haisee ja ylpeys käy lankeemuksen edellä. Nämä viisaudet ovat niin iskostuneet mieliimme, että usein emme kykene puhumaan mitenkään järkevästi osaamisestamme ja taidoistamme. Me kehotamme nyt kokeilemaan jotain ihan muuta: vietä mahtailevaa maaliskuuta.

 

Oma osaaminen isosti esille

Missä sinä olet hyvä? Entä yrityksenne? Missä päihitätte muut? Oletteko te teknologisia edelläkävijöitä vai parhaita asiakaspalvelijoita?

Osaaminen syntyy monesti ajan myötä ja huomaamatta, arkisen työn ohessa. Kiinnittäkää siihen huomiota! Osaaminen voi myös olla sellaista, että teidän yrityksessänne se on itsestään selvää peruskauraa, mutta muualla se olisikin erityisvahvuus. Missä tilanteissa onnistuitte erityisen hyvin? Mitä osaamista niissä vaadittiin? Se taitaa olla teidän erikoisosaamistanne.

Ennen pullistelua on oltava varmuus omasta taitotasosta. Harhaluuloihin tai suuruudenhulluuteen emme siis missään tapauksessa kannusta, vaan rehelliseen oman osaamisen esille nostamiseen.

Kun osaamisalueesi ovat sinulle selkeät, kerro ne kaikille muillekin. Sano ihan suoraan, että olet hyvä asiassa x ja asiassa y kaikkia muita parempi. Kerro tämä asiakkaillesi verkkosivuillasi, markkinointimateriaaleissa, somessa ja asiakastapaamisissa – ja mielellään ihan heti aluksi.

Mahtailevan maaliskuun kunniaksi voit vetää kertomuksesi vähän yli, sillä huomaamattasi kuitenkin vähättelet ja pienennät itseäsi. Tee siis kaikki isosti. Pöyhistele vähän. Kerskaile, jopa leuhki. Isottele.

 

Pois vakan alta

No ei nyt niin kummosta. Osaa ne muutkin. Mikään ihmeellinen. Kateelliset pitävät kyllä huolen vähättelemisestäsi, joten älä sinä käytä siihen yhtään energiaa. Anna itsesi loistaa niin isosti, että valaiset muutkin.

Ja siitä valaisusta löytyykin se meidän (yksi ja ainoa) positiivinen ja kannustava viisautemme: älä pidä kynttilääsi vakan alla.

Sanonta tulee Raamatusta, Jeesuksen Vuorisaarnasta. Nykykäännöksessa kynttilä on vaihtunut lamppuun, mutta idea on sama: ”Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville.” (Lähde: Kotus.fi)

Muita hyödyttäviä tietoja ja taitoja ei tule pitää vain omanaan, vaan tiedon valoa pitää jakaa muillekin. Ota tämä omaksi ohjenuoraksesi ja kaiva muidenkin kynttilät sieltä piilosta meidän kaikkien iloksi ja hyödyksi.

Kynttilät, lamput, fikkarit, soihdut ja muut valonlähteet nyt siis korkealle ilmaan ja oma osaaminen esille. Mahtailevaa maaliskuuta!

Mahtailevaa maaliskuuta

Mari Koivunen

Mari Koivunen

Pitkän linjan viestinnän ammattilainen, joka jaksaa innostua, innostaa ja intoutua. Sydäntä lähellä vaikuttava ja houkuttava sisällöntuotanto kanavasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista