Loppuvuoden somekalenterivinkit - Bränditoimisto Hurraa
Asiaa ja vähän vierestä.
alt=””

Loppuvuoden somekalenterivinkit

Sisällöntuottajan paras apuväline on somekalenteri. Sen avulla suunnittelet sisältöjä pidemmällä aikavälillä, mutta pidät samalla päivittäisen ja viikoittaisen päivitystyön hienosti hallussa.

Hurraa auttaa sinua somekalenterisi kanssa vinkkaamalla tulevien kuukausien tapahtumista ja juhlapäivistä, joiden ympärille voit kehittää omaan brändiisi sopivaa sisältöä.

 

Lokakuussa ikäihmisiä, eläimiä, korvapuusteja ja tyttöjä

Lokakuussa joku vielä jaksaa kuntoilla ja laihduttaa ja näitä ihmisiä voi tsempata. Joku ehkä totesi oman uuden harrastuksensa olevan itselleen täysin sopimaton ja hän olisi avoin uusille ehdotuksille.

Yksi uusi ehdotus voi olla lihaton lokakuu, joka alkaa olla jo perinne. Liittyykö se tuotteisiinne tai palveluihinne? Vai kerrotteko arvomaailmastanne viettämällä yrityksessä lihatonta lokakuuta?

Merkkipäivistä lokakuun aloittaa kansainvälinen ikäihmisten päivä. Ikäihmisistä siirrytään eläimiin, joiden päivää vietetään 4.10. – ja siitä lähtien itse asiassa koko eläinten viikkoa: www.elaintenviikko.fi. Arvaattekin jo varmaan, että meillä Hurraassa tuolla viikolla ääneen pääsee #mainostoimistokoira Sylvi.

4.10. on merkityksellinen päivä myös herkkusuille, sillä se on kansainvälinen korvapuustien päivä. Leivotteko itse vai käyttekö kaupan kautta? Herkkupäivän hyvä tuuli kantaa pitkälle, sillä 5.10. on maailman hymypäivä. Kuka esittää teidän yrityksen virallisen hymyn?

Hiljaisuuden päivää vietetään 8.10. Älkää te kuitenkaan olko silloin hiljaa, vaan antakaa vaikka hiljentymisvinkkejä tai kertokaa tuotteenne hiljaisesta käyntiäänestä. Seuraavana päivänä eli 9.10. vietetään mielenkiintoisten asioiden päivää, 10.11. maailman mielenterveyspäivää ja 11.10. tyttöjen päivää. Joku näistä kannattaa miettiä myös oman brändin näkökulmasta. Jos ette keksi muuta, alkakaa vaikka Planin tyttösponssiksi ja houkutelkaa mukaan muitakin: www.plan.fi/tyttosponssi.

Maailman käsienpesupäivä 15.10. on oiva hetki varautua talven flunssa- ja influenssa-aaltoon. Siitä siirrytään sujuvasti Reilun kaupan viikkoon 22.-28.10. Ja siitä vielä 28.10. talviaikaan. Ja se on siis tunti taaksepäin.

Kuukauden loppuun sijoittuu Halloween. Itselleni tarkka ajankohta on täysi arvoitus – kuten tuntuu olevan ovellemme viikon aikana eri päivinä ilmestyville keppostelijoille. Varmaa on kuitenkin se, että suomalaiseen perinteeseen kuuluva pyhäinpäivä on 4.11.

 

Marraskuussa isät ja musta perjantai

Marraskuu alkaa kansallisella kateuspäivällä. Oletteko avoimia vai annatteko muille aihetta kateuteen?

Ruotsin kielen alkeet on hyvä kerrata 6.11. mennessä, jolloin vietetään Svenska dagenia. Muuttuisiko somekanavanne kieli yhden päivän ajaksi tämän kunniaksi?

Isät! Heitä juhlimme 11.11. Miten te voitte muistaa isää tai mitä ehdottaa lahjaksi? Mitä omaperäisempää, sen tykätympää.

Maailman diabetespäivää vietetään 14.11. ja kansainvälistä suvaitsevaisuuden päivää 16.11. Löytyisikö teiltä näihin joku näkökulma?

23.11. on Black Friday, joka näkyy aika lailla jo Suomessakin. Samana päivänä on myös Lapsi mukaan töihin –päivä. Kumpaa nostatte somessanne esille?

Marraskuun päättää 30.11. Älä osta mitään -päivä. Mikä olisi teidän tulokulmanne tähän?

 

Joulu, joulu, joulu…

Joulukalenterin ensimmäinen luukku aukeaa ja kauneimmat joululahjat raikaavat. Innokkaimmat jouluihmiset ovat laskeneet öitä jouluun elokuusta saakka, mutta meille maltillisimmille riittää ehkä joulukalenterin mitta. Onko teillä tänä vuonna jonkinlainen somejoulukalenteri? Osoitteesta www.joulutulee.fi muuten löytää tarkan joululaskurin: yöt ja päivät, tunnit ja sekunnit seuraavaan jouluun.

Jos haluaa someen joulun lisäksi jotain muutakin, niin 5.12. vietetään kansainvälistä vapaaehtoistoiminnan päivää. Se on myös kansainvälinen ninjapäivä…

Suomen itsenäisyyttä juhlitaan 6.12. ja suomalaista musiikkia ja Jean Sibeliusta 8.12.

Lucian päivä on 13.12. ja talvipäivänseisaus 21.12. Nämä luovat uskoa siihen, että joskus vielä näemme valoa. Auringon nousu- ja laskuajat voit tsekata paikkakunnittain vaikka osoitteesta vantaaweather.info/sun.phtml

Joulupyhät ovat tänä vuonna pitkät. Someen kannattaa syöttää jotain mukavaa ajanvietettä myös noille päiville, sillä hiljaa ja hartaana ei kukaan jaksa olla kovin kauaa.

Ja sitten onkin edessä uusi vuosi. Lupaatteko te jotain?

 

Jokainen juttu juuri teidän näköisenä

Juhlapäivät ja tapahtumat voivat olla somessa hyvää ja houkuttelevaa sisältöä, mutta niihin tulee aina miettiä joku oma tulokulma. Pelkkä juhlapäivän toivotus on aika laimeaa, vaikka silläkin saa tykkäyksiä. Kommentteja ja jakoja – ja sykähdyksiä ihmisten sydämissä – saa, kun miettii sisällöt koskettavimmiksi ja merkityksellisimmiksi. Ideoikaa ja kokeilkaa rohkeasti!

(Ja jos ideat eivät lähde pulppuamaan, tulemme mielellämme auttamaan vaikka ideointi-workshopin kanssa. Ota vain yhteyttä mari@hurraa.fi!)

Katso myös aiemmat somekalenterivinkkimme:
Somekalenterivinkkejä huhti-kesäkuulle
Alkuvuoden kuumat somekalenterivinkit
Somekalenterivinkit heinäkuusta syyskuuhun

Reija

Haluan auttaa näkemään, mitä asiakasymmärrys voi brändisi kehittämiseksi tehdä. Ajattelutapa kokonaisuudessaan keikahtaa kohti parempaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.