Kolme konstia parempaan tekstiin - Mainostoimisto Hurraa
Mainostoimisto Hurraan Blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

Kolme konstia parempaan tekstiin

Pitäisi kirjoittaa yksi juttu, mutta et jotenkin vaan saa aikaiseksi. Olipa kyseessä sähköposti, blogiteksti (täällä ollaan!), nettisivujen uutinen, markkinointikirje tai ihan mikä tahansa teksti, liikkeelle pääsee helposti noudattamalla alla olevaa kolmea kohtaa.

1. Määrittele tavoite!

Miksi kirjoitat tätä tekstiä? Kenelle se on suunnattu? Mitä haluat saada tekstilläsi aikaan eli mikä on tekstisi vaikutus? Oletko innostamassa, auttamassa vai ohjeistamassa? Haluatko lukijan tekevän jonkun konkreettisen teon kuten lähettävän yhteystietonsa tai lataavan vaikka esitteen?

Pue haluttu vaikuttavuus itsellesi selkeään muotoon. ”Uutiseni luettuaan asiakas tietää tuotteemme uudet ominaisuudet ja niiden hyödyt itselleen.” ”Sähköpostini luettuaan esimiehemme tietävät, miten perehdytys meillä hoidetaan ja mistä kaikki tarvittavat materiaalit löytyvät.” ”Blogini luettuaan asiakkaamme tietää meidän olevan asiantuntijoita laadukkaan ja vaikuttavan tekstin kirjoittamisessa.”

Nyt sinulla on selkeä kohderyhmä ja päämäärä. Tämä helpottaa.

2. Ajattele asiasi valmiiksi!

Kirjoittaminen on aina myös ajattelemista. Jos et pysty tuottamaan selkeää tekstiä, syynä on yleensä ajatustesi sameus.

Mikä on tärkein asia, jonka haluat sanoa? Tiivistä se yhteen lauseeseen. Tuon lauseen ympärille voit alkaa rakentaa muuta tekstiä.

3. Kirjoita!

Kirjoittaminen sujuu parhaiten kirjoittamalla eli ryhdy puuhaan. Sinulla on päämäärä ja kirkas ajatus eli anna sormien laulaa näppäimistöllä. Jos joku kohta tökkii tai tarvitset siihen lisätietoja, jätä se myöhemmin täydennettäväksi. Jos johonkin kohtaan ei löydy sinua miellyttävää sanaa, mieti sitä myöhemmin. Anna tekstin tulla.

Ensimmäinen versiosi ei varmasti ole se lopullinen, sillä harva pystyy kirjoittamaan timanttista tekstiä ihan tuosta vaan. Sen vuoksi tekstiä hiotaan, muokataan ja korjataan. Ainakin ne tärkeimmät tekstit kannattaa luetuttaa myös jollakin muulla. Onko teksti ymmärrettävää vai onko siinä ajatuskatkoja? Pitäisikö jotain asiaa selventää vielä enemmän tai onko mukana toistoa ja jankkaamista? Ovatko kappaleet loogisessa järjestyksessä? Onko tekstin vaikutus lukijaan toivotunlainen?

Kirjoittaminen on ihanaa ja sanoja peräkkäin laittamalla voi saada aikaan suuria asioita. Kirjoita!

Miten kirjoittaa parempaa tekstiä: mieti tavoite, kirkasta ajatus ja kirjoita!

Jos tekstin tuottaminen tuntuu vaikealta tai haluaisit ulkopuolisen tsekkaavan tekstisi, ota yhteyttä mari@hurraa.fi. Me Hurraassa kirjoitamme ja muokkaamme kaikenlaisia tekstejä pitkällä kokemuksella ja vankalla ammattitaidolla – ja  rakkaudesta kirjoittamiseen.

Mari Koivunen

Mari Koivunen

Pitkän linjan viestinnän ammattilainen, joka jaksaa innostua, innostaa ja intoutua. Sydäntä lähellä vaikuttava ja houkuttava sisällöntuotanto kanavasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista