Brändistrategia työhaalareissa - Bränditoimisto Hurraa
Asiaa ja vähän vierestä.
alt=””

Brändistrategia työhaalareissa

Kuuluuko teidän yrityksenne niihin, joilla ei ole aikaa tai intoa pureutua markkinoinnin ja viestinnän suunnitteluun arjen tekemisen lomassa? Jos tahtotila yrityksen kasvusta ja hallitusta tekemisestä on olemassa, on brändistrategia oikea askel eteenpäin. Brändistrategian perusmallissa vedetään yrityksen brändipääomalle suuret suuntaviivat. Lopputuloksena on kirkas, kaikille yhteinen asenne ja suunta oikeisiin päätöksiin.

Strategian konkretia ja tuloutuminen käytäntöön on usein yrityksen omilla harteilla. Päämäärätietoinen selviää tästä ja ottaa kymmenen kohdan brändistrategian avuksi myös markkinointisuunnitelman laadintaan. Työmaa on nyt isompi, sillä viimeistään tässä kohden mietitään kohderyhmää syvemmin ja vain sitä yhtä, eli pääkohderyhmää. Aina löytyy rooliltaan pienempiäkin, mutta jo yhdellä tavoiteasiakaskunnalla päästään tuloksiin. 

Yleensä pääkohderyhmä on kooltaan iso johtuen siitä, että asiakkaat ovat ostopolun eri vaiheissa. Heidän tavoittamisensa tarkoittaa spesifioituja viestejä eri kanaviin. Tämä onnistuu pilkkomalla eli segmentoimalla asiakkaat ja näkemällä kunkin tietoisuuden tila, haasteet tai myynnin esteet. Syitä sille, miksi potentiaalit asiakkaat eivät ole jo yrityksenne palveluita löytäneet tai tarjoukseen tarttuneet.

Fiksuutta on ottaa kohderyhmäajattelu vakavasti jo brändistrategiaan. Erityisesti, jos tuntuu, ettei tarkempaa kanavakohtaista markkinointisuunnitelmaa ehditä tekemään ja toteutuksessa on epätietoisuutta. Kohderyhmien määrittelyn jälkeen voidaan ostajapersoonille linjata ydinviestejä suoraan brändistrategiasta. Brändin omalla äänellä. Syvyystasoksi sellainen, joka resurssit huomioiden pystytään hyödyntämään myynnissä, markkinoinnissa ja viestinnässä. Asetettu tavoitemielikuva on töissä tuoreeltaan.

Brändistrategia on joustava varuste, joka taipuu moneen kokoon. Autamme ilolla! 

Reija

Haluan auttaa näkemään, mitä asiakasymmärrys voi brändisi kehittämiseksi tehdä. Ajattelutapa kokonaisuudessaan keikahtaa kohti parempaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.