5 vinkkiä hyvään blogiin eli mitä ainakin kannattaa blogatessa muistaa
Mainostoimisto Hurraan blogi
Mainostoimisto Hurraan blogi

5 vinkkiä hyvään blogiin

Mainostoimisto Hurraa alkaa blogata ja sen kunniaksi julkaisemme 5 vinkkiä hyvään blogiin – ja pyrimme toimimaan vinkkiemme mukaan.

1. Mene suoraan asiaan

Mene asiaan, mene suoraan asiaan, kulkematta lähtöruudun kautta. Kukaan ei jaksa lukea ympäripyöreitä jorinoita ja pohjustuksia. Oikeasti, ei kukaan.

2. Muista, että lyhyt on paras

Kukaan ei jaksa lukea pitkiä vuodatuksia. Tai ehkä jaksaa, jos kirjoittajalla on jotain täysin uutta ja ihmeellistä sanottavaa ja valtava kirjallinen lahjakkuus sanoa sen. Normibloggaajalle hyvänä ohjeena on pitää kaikki lyhyenä. Käytä lyhyitä ja ytimekkäitä lauseita, joista löytyy verbi. Pidä myös kappaleet ja kokonaisuus napakoina.

3. Kirjoita yhdestä asiasta kerralla

Onko sinulla paljon sanottavaa ja vaikka mistä? Loistavaa, sinulla on plakkarissa aiheita moneen eri blogitekstiin, sillä – edelliseen kohtaan viitaten – lyhyt on paras ja yksi aihe takaa tekstisi selkeyden ja hakukoneetkin tykkäävät.

4. Kerro jotain hyödyllistä tai uutta

Miksi joku haluaisi lukea blogiasi? Sisällöstä pitää saada jotain. Se voi olla konkreettisia vinkkejä, tietoa oman alasi kehityssuunnista tai uusi näkökulma jo tuttuun aiheeseen. Blogitekstin loppuun päästyään lukijalla pitää olla tunne, että kannatti lukea – ja kannattaa lukea jatkossakin.

5. Tee otsikosta houkutteleva

Blogiotsikon pitää houkutella klikkaamaan. Kysymykset ovat usein houkuttelevia, etenkin miten- ja miksi-kysymykset. Listauksetkin toimivat hyvin, kuten tämän tekstin ”5 vinkkiä hyvään blogiin”. Otsikossa voi tuoda myös esille ison hyödyn, jonka blogiteksti tuo mukanaan tyyliin ”Blogitekstit kuntoon kolmella pienellä stepillä”. Jos muu ei auta, otsikossa voi myös käskeä: ”Tee tulosta! Tuplaa blogisi lukijamäärä!”

Miksi yrityksen tai organisaation sitten yleensäkin pitäisi blogata ja mitä hyötyä siitä on? Siihen paneudumme seuraavassa blogitekstissä. Jos haluat kiirehtiä asioiden edelle, ota yhteyttä ja laitetaan teidän bloginne alulle tai entistä ehompaan kuosiin.

Mari Koivunen

Mari Koivunen

Pitkän linjan viestinnän ammattilainen, joka jaksaa innostua, innostaa ja intoutua. Sydäntä lähellä vaikuttava ja houkuttava sisällöntuotanto kanavasta riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Blogijulkaisumme sähköpostiisi

Tilaa uutiskirjeemme ja saat aina ajankohtaiset blogijulkaisumme suoraan omaan sähköpostiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Hae blogista